Uncategorized

Učesnica Milih Duela 2018 izgubila bitku za život!

Poštovani čitaoci,

Sa velikom tugom i žalom u srcu vas obavještavam da je  na učesnica šeste sezone Milih Duela, Elvira Al Buqain (59)  iz Jordana, porijeklom Bišćanka (Bosna i Hercegovina), večeras izgubila svoju životnu bitku, te je preminula, nakon višemjesečne borbe sa karcinomom gušterače, jednim od najopasnijih karcinoma koji mogu nastati u ljudskom tijelu. 

Naša Elvira, završila je svoje učešće u Milim Duelima u drugom krugu takmičenja. Bila je poznata kao jedan od fanatika ovog projekta, te je u više navrata isticala da je raduje naša kulturološka priča i saradnja sa balkanskim autorima. 

Kao organizator, lično sam je pozvao da se prijavi ove sezone i ostavi trag svojim učešćem, što je napose i učinila.

Čim sam saznao za nju, prenio sam njenu priču na blog i tako sam upoznao naše čitaoce sa njenom teškom životnom borbom. 

Elvira, neka ti je laka zemlja i vječni rahmet, a porodici iskazujemo sućut i želimo sabur! 

 

O svemu što je Elvira kazala za naš blog, 19. aprila ove godine, možete pronaći klikom OVDJE.

 


evira
1959. – 2018. (R.I.P.)

ELVIRA AL BUQAIN. Rođena 26.7.1959. godine u Bihaću, Bosna i Hercegovina. Tu je završila srednju školu, te upisala višu mašinsku i tada je upoznala i svoga muža. Zbog trudnoće, ipak nije završila višu mašinsku školu, ali se i danas ne kaje, jer se udala za čovjeka svog života. 1985. godine dolaze u Jordan i tu ostaje sve do svoje smrti. Majka je  troje djece: sina 36 godina i dvije kćerke (32 i 26 godina). Svi su završili fakultete, a mlađa kći je magistrirala jezike. Uspješni su i priznati u društvu, a ona je u svojoj najvećoj životnoj ulozi – ulozi majke, živjela ponosna na njih.

 

 

 

 

 

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.