Žiri

Enea Hotić

BANJA LUKA. Pobjednica druge sezone Milih Duela. Rekorderka po broju glasova naših čitalaca u historiji Milih Duela.  Profesorica srpskog jezika i književnosti. Autorica knjige “Mjesečeva“. 

Anđela Turukalo

PODGORICA. Pobjednica treće sezone Milih Duela. Iako rođena 1990. godine, učešćem u žiriju Milih Duela istakla se kao jedna od najvećih književnih kritičara na Balkanu po čemu je i najviše prepoznatljiva. 

Lela Zjajo

HEILBRONN. Pobjednica pete sezone Milih Duela. Pisati je počela još u djetinjstvu, ali se nakon duge pauze pisanju vratila prije nekoliko godina. Široj javnosti poznata po buri emocija koju je izazvala njena knjiga “Nenanu” posvećena njenom sinu. 

Simo Golubović

SUBOTICA. Pjesnik, romanopisac, književni kritičar i slikar. Prvi je postao član žirija Milih Duela (od prve sezone, 2012.)  i u žiriju ima najduži staž. Penzionisani učitelj porijeklom iz Hercegovine. 

Zdravko Odorčić

ZAGREB. Svestrani umjetnik. Organizator nekoliko festivala poezije.  U žiriju Milih Duela je od 2014. godine.

Jože Brenčič

VRHNIKA. Najbolji plasman Slovenije ikada u Milim Duelima. Učestovao u četvrtoj sezoni. U žiriju od pete sezone. Pisac, dobitnik nekoliko nagrada za poeziju.  

Danja Gašpar Đokić

SARAJEVO. Pjesnikinja i vrhunski književni kritičar.  Rođena Dalmatinka. Nakon žiriranja u prve četiri sezone, u sedmoj sezoni se vraća u žiri. 

Internacionalni žiri kontesta

Činjenica da će vaše pjesme biti izložene javnoj kritici, zaista vas čini velikima, jer samo oni koji žele napredovati, to zaista i mogu.

Pratite nas