mili dueli
Uncategorized

Mili Dueli 2018 – Rang lista autora učesnika

ZAKLJUČAK: Od ukupno 384 autora prijavljenih na kontest poezije balkanskih autora – Mili Dueli, njih 227. je odabrano od strane organizatora za učešće  na kontestu. Ovo je njihov ostvareni plasman tokom trajanja kontesta od 1. 7. 2018. do 15. 9. 2018.. Autori su predstavljeni kroz pet eliminacionih krugova, a na osnovu glasova internacionalnog žirija i čitalaca, njihove pjesme su dobijale ocjene. U finalu, u konkurenciji 15 najboljih autora, evrovizijskim glasanjem smo odabrali pobjednika. 

Svi autori učesnici su dobili priznanje za književno stvaralaštvo predstavljeno u projektu čime je izravno omogućen doprinos širenju poezije na društvenim mrežama, jačanje javne književne kritike i poticanje međunarodne saradnje balkanskih pjesnika tokom ljeta 2018. godine. 

Izuzetak su autori markirani crvenom bojom koji su prekinuli kontakt na društvenoj mreži sa Milim Duelima. Diskvalifikovan je jedan autor zbog govora mržnje na društvenoj mreži. 

Crno prebojena autorica je preminula Elvira Al Buqain kojoj želimo rahmet duši i da počiva u miru. U njenu čast, Mili Dueli će već sljedeće sezone dodijeliti priznanje jednom autoru, na osnovu prethodno osmišljene propozicije.

Hvala svima što ste nas pratili u prethodnoj sezoni. Autorima čestitamo na učešću. Ovaj spisak je spisak talentiranih autora koji su ostavili djela pred kojima je budućnost. 

Mi smo nagradili najbolje autore po mišljenju naših stručnjaka za ovu granu umjetnosti i nastojat ćemo da osvijetlimo njihovu budućnost u pisanju onoga zbog čega smo se svi okupili. 

Pišite i pratite nas, jer vas u ovom mjesecu očekuje konkurs za novu – Mili Dueli 2019 – sezonu. 

Srdačan pozdrav iz Jajca,

Nermin Delić

Organizator 

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.