Mili Dueli 2019

Mili Dueli 2019: DUEL 1: Danjini autori

Jučer,10. avgusta, zvanično je otpočeo 2. krug Mili Dueli 2019. Ovoga putai u konkurenciji 305 autora koji su prošli 1. krug, direktan prolaz će imati samo oni koji od tročlanog žirija dobiju tri DA. O nastavku učešća na kontestu autora koji dobiju dva DA će odlučiti njihovi mentori, dok će autori sa jednim ili nijednim DA direktno napustiti takmičarski dio kontesta. 

Podsjećanja radi, 12. jula je otpočela sedma sezona Milih Duela, gdje je predstavljeno rekordnih 370 autora. Oni su predstavljeni osmočlanom internacionalnom žiriju i čitaocima na društvenoj mreži fejsbuk. Njihovom odlukom, prolaz u 2. krug je osiguralo 305 autora. U 2. krugu, organizator je svim autorima koji su prošli dodijelio MENTOR-a, a ,mentori su članovi žirija. 
Ovo je prva grupa, autori kojima je mentor Danja Gašpar Đokić. 

Kako je i rečeno,o sudbini autora u kontestu odlučuje tročlani žiri prema shemi datoj u pravilima 2. kruga koje možete pogledati OVDJE.  
Međutim,autori su predstavljeni i na društvenoj mreži Fejsbuk, na oficijalnom profilu organizatora, gdje se u komentarima može glasati za autore čije pjesme su vas naročito dojmile. Pet autora koji ne prođu od strane žirija (2 ili manje glasova), a imaju najveći broj glasova u komentarima će proći u 3. krug, po odluci čitalaca. Oni će u sljedećem krugu dobiti novog mentora koji će ih pokušati uspješnije predstaviti.

GRUPA 1: DANJINI AUTORI

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.