Mili Dueli 2023

Mili Dueli 2023 – TOP 50

U posljednjem krugu Mili Dueli 2023 predstavljeno je 126 autora. Krug se sastoji iz dva dijela. Prvi dio je upravo završen. Dobili smo TOP 50 autora koji će se natjecati u drugom dijelu finala.

Glasovi Čitalaca, Žirija i Organizatora su uredno prikupljeni shodno pravilima učešća. Detaljan uvid u glasanje sa svim tabelama će biti obznanjen nakon završetka sezone kako bismo spriječili mogućnost favorizacije autora prije samog kraja.

Već od danas počinje i predstavljanje TOP 50 autora na Instagramu. To je jedina dodatna kategorija u kojoj će Čitaoci u narednim danima dati svoje glasove, shodno propozicijama takmičenja.

Nakon toga nas očekuje spektakularni event u kojem će po evrovizijskom principu prava glasa imati naši autori iz 113 zemalja svijeta. Tim glasovima će biti pridodani glasovi Čitalaca, Žirija i Organizatora i dobit ćemo pobjednika devete sezone kontesta.

 

Mili Dueli 2023 - TOP 50
Mili Dueli 2023 – TOP 50: Autori su bili podijeljeni u 7 potova na osnovu geolokacije. Iz svakog pota je prošlo 7 autora (2 odlukom Žirija, 2 odlukom Čitalaca i 3 odlukom Organizatora), dok je jedan autor sa najvećim brojem bodova iz prva četiri kruga, direktno prošao u samu završnicu. 
Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.