Mili Dueli
Mili Dueli 2019

Mili Dueli 2019 – Rezultati 1. kruga – Srbija

Mili Dueli, online balkanski kontest poezije, startao je sa sedmom sezonom 12. jula 2019. godine. Na kontestu je u Prvom krugu prikazano nevjerovatnih 370 autora, svaki sa po jednom pjesmom. Odluka o tome ko prolazi dalje je bila na stručnom žiriju sastavljenom od 8 internacionalnih imena u svijetu poezije Balkana, te na čitaocima koji su glasali putem društvene mreže fejsbuk.
Čitavu proceduru organizacije Prvog kruga sa pravilima možete pogledati klikom OVDJE.

Prvi krug je završen 27. jula u 12 časova, a nakon toga, organizator je pristupio brojanju glasova čitalaca i unošenju glasova žirija.

S obzirom na obim autora, rezultate smo raspodijelili u 6 kategorija na osnovu zemalja iz kojih doaze autori:
1. BOSNA I HERCEGOVINA
2. SRBIJA
3. HRVATSKA
4. CRNA GORA I SJEVERNA MAKEDONIJA
5. BUGARSKA I SLOVENIJA
6. OSTALE BALKANSKE ZEMLJE I DIJASPORA

Ovo su rezultati za Srbiju:

Od ukupno 113 autora iz Srbije, odlukom žirija prolaz je omogućilo 80 autora, a još četiri autora su dobila glas od čitalaca i time se pridružila ostalim autorima iz Srbije u 2. krug.

    * Članovi žirija: N.D. -Nermin Delić (BiH), A.T. – Anđela Turukalo (MNE), E.H. – Enea Hotić (BiH), L.Z. – Lela Zjajo (GER), Z.O. – Zdravko Odorčić (CRO), J.B. – Jože Brenčič (SLO), S.G. – Simo Golubović (SRB), D.Đ – Danja Gašpar Đokić (BiH). 

Napomene:
– Za prolaz u Drugi krug je bio neophodan jedan glas od žirija. Autori koji nisu to ostvarili imali su još jednu šansu od strane čitalaca, jer smo još osam autora za koje su čitaoci najviše glasali a nisu prošli, poslali u Drugi krug.
– Žiri je svoje glasove dao na osnovu JEDNE pjesme autora koju je poslao na kontest, a ne cjelokupnog književnog opusa autora.

ŠTA DALJE?
Mili Dueli imaju 5 krugova. Upravo se završio 1. krug. Za nekoliko dana uslijedit će 2. krug kontesta gdje ćemo od preostala 303 autora praviti daljnju klasifikaciju. Od ovog trenutka počinje i mentorstvo. Ukratko rečeno, svi autori koji su prošli su dobili svog mentora (jednog od članova žirija). On će im u daljnjem toku takmičenja, iz kruga u krug – sve do kraja, pomagati u izboru i korekciji pjesama, ukoliko autor to smatra potrebnim.
Svi autori koji su prošli će dobiti privatnu poruku na društvenoj mreži Fejsbuk o načinu slanja pjesme za 2. krug! Ono što autori često pitaju, iz kruga u krug se šalje PO JEDNA PJESMA, tako da već sad počnite razmatrati koju pjesmu biste poslali u 2. krug, da biste od sutra mogli početi razgovarati sa svojim mentorom ukoliko vam je njegova pomoć potrebna.

Molimo budite strpljivi!

Organizacija i pravila 2. kruga će izaći kasno večeras ili pak sutra.
Generalni komentari žirija će izaći zasebno.

Podijeli

2 thoughts on “Mili Dueli 2019 – Rezultati 1. kruga – Srbija”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)