Mili Dueli 2023 Vijesti

Mili Dueli 2023 – Saopštenje organizatora uoči rezultata Drugog kruga!

Dragi autori,

Svi rezultati Drugog kruga su obrađeni. Od 450 autora, imamo TOP 250 autora koji će biti predstavljeni u Trećem krugu.

Rezultati će biti objavljivani pojedinačno za svaki duel, čisto iz tehničkih razloga, a zbog obimnosti popratne dokumentacije (279 strana A4 formata u vidu književnih kritika i tabela sa rangiranjem autora).

Ukupno je predstavljeno 104 duela, od čega 52 su imala samo po jednog autora. To su autori koji su jedini prijavljeni iz svoje zemlje. Za njih ovaj krug nije bio elimantoran. Ipak, dobili su književne kritike i poene na pjesme koje su poslali i to će biti javno obznanjeno. Svo to iskustvo će im biti itekako značajno u nastavku, u Trećem krugu koji predstavlja pripremu pjesme za Polufinale (Četvrti krug) i Finale (Peti krug).

Autori koji dolaze iz zemalja sa više učesnika, također su dobili ocjene četveročlanog žirija i čitalaca, prema Pravilima. Na kraju Trećeg kruga će svih 104 zemalja učesnica imati svoje nacionalne pobjednike i predstavnike na najvećoj smotri poezije u ovom dijelu svijeta. 

Rezultate očekujte svakog narednog dana, prema redoslijedu kako su dueli i predstavljeni! Uporedo sa rezultatima, svi autori koji su prošli u Treći krug će (odmah po objavi rezultata) dobiti privatnu poruku na društvenoj mreži Facebook od strane Organizatora o daljem toku pjesničkog takmičenja. Autorima koji nisu prošli u Treći krug se unaprijed zahvaljujemo, a oni će svoja elektronska Priznanja za interkulturalnu saradnju putem umjetnosti dobiti po završetku sezone!

Srdačan pozdrav iz Bosne i Hercegovine,

Organizator

Mili Dueli 2023 – Zemlje učesnice sa kontinenta Australija i Okeanija
Mili Dueli 2023 – Zemlje učesnice sa kontinenta Evropa
Mili Dueli 2023 – Zemlje učesnice sa kontinenta Azija
Mili Dueli 2023 – Zemlje učesnice sa kontinenta Afrika
Mili Dueli 2023 – Zemlje učesnice sa kontinenta Sjeverna Amerika
Mili Dueli 2023 – Zemlje učesnice sa kontinenta Južna Amerika
Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)