Mili Dueli 2020

Mili Dueli 2020: Ove sedmice izlazi konkurs za pjesnike!

Naš kontest poezije je iz godine u godinu, od svog osnivanja 2012. godina pa sve do sada, stekao svojevrstan renome i prepoznatljivost po kojoj se poezija na društvenim mrežama u ljetnim mjesecima stavlja u epicentar zbivanja, a mediji i javnost saopštavanju o plasmanima naših autora.

I ove godine, osmi put zaredom, Mili Dueli će objaviti svoj konkurs. Na konkursu će svoju poeziju moći prijaviti i afirmisani i neafirmisani autori, bez obzira na spolnu i dobnu pripadnost, a poseban akcent se stavlja na internacionalnost prijavljenih, pa su sve države dobrodošle.

I ovog puta, prijave će se vrštiti online, po standardima svjetski poznatih poetskih natjecanja utvrđenim shodno modernizaciji digitalnih tehnologija.

Zahvaljujemo se unaprijed svim autorima koji se odluče prijaviti! Prijava na ovakav vid poetskog natjecanja je zaista izazovna, nova i do sada neprevaziđena u našoj regiji. Ovo je još uvijek jedino takmičenje koje na ovakvom nivou, održava se potpuno besplatno! Dakle, opstanak i širenje kontesta je svih ovih godina ovisilo isključivo o broju prijava autora, a ne od materijalnih dohodaka (participacija i ostalih vidova troškova učešća, po čemu se odlikuju većina domaćih, a gotovo i sva strana takmičenja poezije). Podsjećanja radi, broj prošlogodišnjih prijava je iznosio 545 i time je oboren dosadašnji rekord prijava.

Ove godine se očekuje još više uzbuđenja, budući da kao organizator, najavljujem euforiju već od početka kontesta shodno idejnom formatu po kojem će se ove godine održavati kontest. Više o tome će svakako biti u mjesecima koji su ispred nas!

Svi ste dobrodošli, bez obzira na sve ono što je stavilo barijeru u interkulturalnom dijalogu našeg regiona. Tu smo da pokažemo da se takve barijere mogu prevazići.

 

Organizator

 

 

 

Podijeli

1 thought on “Mili Dueli 2020: Ove sedmice izlazi konkurs za pjesnike!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.