mili dueli online balkan poetry contest
Mili Dueli 2020

MILI DUELI 2020 : Lista odabranih učesnika za Drugi krug!

Mili Dueli su online balkanski kontest poezije koji se već tradicionalno održava u ljetnim mjesecima, od 2012. godine. Kontest okuplja pjesnike i omogućava im da se umreže i upoznaju. Učešće obuhvata 5 eliminacijskih krugova. Ovogodišnji Mili Dueli (Mili Dueli 2020), su stigli do Drugog kruga. 

Organizator Mili Dueli 2020, Nermin Delić, u Prvom krugu (od 1. juna do 30 juna 2020. godine) imao je obavezu pročitati svih 739 pristiglih prijava, u kojima su autori slali po 2 pjesme. Zadatak je bio odabrati približno 500 autora za učešće u Drugom krugu.

Mjesto u Drugom krugu obezbijedila su 477 autora. Ovi autori će biti predstavljeni u Drugom krugu, stručnom žiriju i čitaocima Milih Duela na društvenoj mreži Facebook. U narednoj objavi na našoj web-stranici će biti objavljena organizacija Drugog kruga. Kako je to izgledalo prošle sezone, okvirno možete pogledati OVDJE. Naravno, kao i svake godine, i ove godine, u svrhu nepredvidljivosti, objektiviteta i euforije, donosimo određene izmjene, koje će biti predstavljene u zvaničnoj objavi koja će se pojaviti u sljedećim danima na našoj web-stranici.

Lista odabranih autora:

(Mili Dueli)


Riječ organizatora: 

nermin delic
Nermin Delić

Poštovani autori, čestitke svima vama koji ste se odlučili prijaviti na Mili Dueli 2020. Ovo je daleko više od samog takmičenja u poeziji, što ćete svi i spoznati, kada kontest krene na društvenim mrežama. Oni koji nam se iznova i iznova vraćaju, već su spoznali i dobro nam došli! Broj od 739 autora je velik sam po sebi, a činjenica da je ove godine gotovo za 200 prijava više u odnosu na prethodnu je ohrabrujuća za mene, kao organizatora, kontesta, ali i za sve nas koji volimo Mile Duele. 

U proteklih mjesec dana, družio sam se sa vašim pjesmama i na neki način pokušavao da osjetim vaše duše, vaše stavove i vaš osjećaj da vidite nešto više od prosječnih ljudi. Među vama je mnogo autora  koji su me fascinirali svojim izjavama i originalnim načinom poređenja predmeta i pojava. U samoj prijavi nije navedeno da šaljete svoju biografiju, osim opštih podataka, jer nama, doista, nije važno da li imati jednu, devet ili nijednu objavljenu knjigu. Važne su pjesme i vaše odluke u njima da izgradite pravedniji svijet. 

Čestitke svima koji su prošli u naredni krug. Iskreno se nadam lijepom druženju, saradnji koja će trajati… jer ako mi ne osvijetlimo svijet našim očima, svi će živjeti u vječnom mraku. Poezija kao lijek. Poezija kao spas od nepotrebnih teških tema. 

Svako dobro!

Pozdrav iz Jajca, Bosne i Hercegovine!

Nermin Delić

Podijeli

2 thoughts on “MILI DUELI 2020 : Lista odabranih učesnika za Drugi krug!”

  1. Ugodno sam iznenađena, što sam mešu odabranima. Ovo je moje prvo učešće i velika mi je čast. Hvala puno.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.